Hitta lägenhet med förstahandskontrakt i Stockholm

Hur svårt är det egentligen att hitta lägenhet med förstahandskontrakt i Stockholm? Det lär vara väldigt många som ställer sig den frågan då Stockholm har ett oerhört högt tryck på alla lägenheter med förstahandskontrakt. Vem har inte i sin ungdom tagit tåget till storstaden för att söka sin lycka och göra karriär men som uppgivet fått vända hemåt igen efter att ha försökt få tag på någonstans att bo. Efter ett år på olika soffor och hoppande mellan olika nyfunna vänner för att ha någonstans att bo kortsiktigt så sjunker förhoppningen om att någonsin få tag i en lägenhet i Stockholm.

Förstahandskontrakt i Stockholm

Självklart vill alla få tag i ett förstahandskontrakt på en lägenhet i Stockholm men det är få förunnat att kunna få tag på detta. Det kan ta lång tid även om du står i bostadskö då bostadsbristen är väldigt hög. Kanske får du ett erbjudande om ett boende i någon av förorterna som du inte alls hade tänkt, men det kan vara ett viktigt steg i din sökning efter boende. Att söka lägenhet i Stockholm är lite som att söka arbete, du kan sällan få det perfekta välbetalda jobbet direkt utan blir tvungen att börja någonstans för att sedan arbeta dig uppåt.

Lägenhet utanför Stockholm

Din första lägenhet kanske blir en lägenhet i andra hand, i en tråkig förort till Stockholm. Det är troligtvis inte så du har tänkt dig din framtid i Stockholm, men någonstans måste du börja och förorterna har ofta väldigt bra förbindelse med kollektivtrafik in till Stockholms stad. Du kan börja att bygga upp ditt liv en bit utanför centrala Stockholm för att få möjligheten att bo där du letar efter förstahandskontraktet. Ställ dig i bostadskön och sök aktivt på nätet och via förmedlingar, kanske har du ett förstahandskontrakt mer centralt efter några år, men acceptera hellre ett tillfälligt boende på en plats du inte gillar än att ge upp och åka hem igen.