Paxskor till barnen

Pax är ett välkänt märke när det gäller barnskor. De har tillverkat barnskor sedan 1940-talet, så mina barns farmors mor kan även hon ha gått runt i ett par Paxskor.

Jag köper gärna skor från Pax till mina barn. Jag vet att jag kan lita på att skorna håller och att de har bra passform. Även om barnen snabbt växer ur sina skor så behöver de ha bra stöd för sina små fötter. Eftersom skorna är av riktigt hög kvalitet kan de ärvas av yngre syskon utan problem.

Klassiker från Pax

När jag tänker på Paxskor tänker jag på små vita kängor för de allra minsta. När jag var liten fick jag ett par ”lära-gå” skor från Pax. Dessa har jag fortfarande kvar i en låda på vinden. Nu när min minsting också fått ett par sådana skor från Pax så ser jag att de ser nästan likadana ut.

Modernt sortiment

Men Pax har även ett modernt sortiment bland sina barnskor. Snygga och bekväma sneakers med kardborreband istället för snörning. Rejäla gummi- och allvädersstövlar som tål tuffa tag och sköna sandaler för sommarens lekar.

När jag handlar kläder eller skor till mina barn vill jag att de ska vara bekväma och hållbara. Jag bryr mig normalt inte om vilket märke kläderna har. Att handla jeans och tröjor på second hand tycker jag är jättebra. Då kan man få tag på bra kläder utan att det kostar så mycket. Men när det gäller skor gör jag ett undantag. De där skorna som barnen ska använda varje dag ska vara rejäla och de får kosta lite mer. Så därför väljer jag alltid Paxskor. Om barnen ska ha några skor till ”fint” eller till något speciellt event så betyder varken passformen eller hållbarheten så mycket. Då köper jag billigare modeller eftersom de kanske bara ska användas några få gånger.