Hårborttagning – olika metoder

Det finns flera olika metoder för att ta bort oönskat hår. Allt är beroende på vilken typ av hår och vilket resultat du förväntar dig samt hur mycket det får lov att kosta. Generande hårväxt behandlas bäst med permanent hårborttagning i Borås. Så slipper du oroa dig för att det syns. Det kan till exempel vara om du har väldigt grova hårstrån som kanske till och med är svarta så att de syns extra tydligt. Eller om du rakar dig ofta på utsatta ställen som till exempel ljumskarna och lätt får kliande utslag, då kan det också vara aktuellt med en permanent hårborttagning.

Tillfällig hårborttagning

Om du inte vill göra en permanent hårborttagning i Borås utan istället ansa lite oftare så kan du alltid raka området. Tänk på att rakning vid känsliga områden som bikinilinjen och under armarna lätt kan ge klåda och utslag. Så var försiktig i dessa områden och vad du än gör, raka inte uppåt utan alltid uppifrån och ned. Om du har lite hår kan du också prova att rycka bort håren med pincett, då tar det längre tid innan håren växer ut.

Den andra metoden är vaxning. När du vaxar så kommer hela hårstrået upp med roten vilket gör (precis som vid ryckning) att det tar längre tid för hårstrået att växa ut igen. Det finns olika medel att använda vid vaxning, både sånt som gör att du kan skrapa bort håren (denna tar inte bort alla hår utan kan behöva upprepas) och vax som du stryker på och rycker bort.

Permanent hårborttagning

Om du väljer att ta bort håren permanent så finns det några olika sätt att göra detta på; laser, IPL, diatermi och elektrolys. Både laser och IPL kännetecknas av att metoderna använder ljus för att få bort hårstråna medan IPL och diatermi (nålepilation) använder en nål som sticks ner i hårsäcken och bränner bort roten på hårstrået. Välj vad som passar dig, det är väldigt olika metoder men de är alla väldigt effektiva.