Dags för nya glasögon?

Jag vet inte hur det är för er men jag väljer oftast bågar på mina glasögon efter dagens humör, så ni kan ju bara tänka er hur många olika glasögon jag har eller hur många jag borde ha. Och att ha glasögon i Göteborg med ständigt skiftande väder från solsken till riktigt pissigt regn som slår ner på tvären så pendlar man en hel del på humör skalan.

Hur väljer jag bågar efter humör?

 Så vissa dagar vaknar man och ser hur dimmigt det är ute, kanske ett lättare regn, då vill jag ha mina mer filosofiska glasögon på mig med svarta runda bågar. Något som anspelar att jag är lite artistisk, medans om jag hade vaknat samma morgon och det var sol ute. Då hade jag nog valt mina klargröna glasögonbågar, som får sån fin nyans när solen träffar dom och som har en mer öppen form för att få fram mina brungröna ögon extra mycket. Men det kan också vara att jag just denna dag vill klä mig enligt en viss stil, tex så hade jag velat ha ett par glasögon med bågar i någon spräcklig färg som jag kan ha dagarna då jag känner mig väldigt kreativ. Nästan att jag vill klä mig som en så kallad kulturtant, ta en fika i min ensamhet och kanske läsa en bok på ett café. Ni förstår ju? Dröm!

Det är ju så det är när man är en person som har glasögon, om man har endast ett par bågar som alltid ska funka kan man inte alltid återspegla hur man känner just den dagen eller vad man vill förmedla. Man har ju sällan på sig samma smycken hela tiden utan det är roligt att kunna byta då och då, kanske lika ofta som man byter underkläder och glasögon är inget undantag.

Så oavsett om du behöver glasögon i Göteborg eller på nåt annat ställe så kan du behöva många bågar att byta med.