Altan med soldäck och nedgrävd pool

Vi har äntligen bestämt oss för att genomföra drömmarna om att skaffa en pool här hemma i trädgården. Det är något vi pratat om så himla länge och sparat till under en längre tid för att verkligen ha råd med att skaffa. När vi tidigare diskuterat och planerat vår framtida pool har vi pratat om att bygga den över marken, det har liksom bara varit en självklarhet. Men nu när vi gjort lite närmare research och tänkt till lite extra har vi faktiskt bestämt oss för att skaffa en nedgrävd pool. Det blir både snyggare och mer funktionellt att bygga ett altandäck där poolen håller samma nivå som marken.

Stomme i betong för längre hållbarhet, stabilitet och isolering

Vad vi också kommit fram till är att vi vill bygga själva stommen i betong då det skall vara den bästa lösningen för att få poolen att både hålla länge, vara stabil och isolera bra. Läs mer om nedgrävd pool för att själva läsa om specifika detaljer och fördelar med just detta.

Solsängar och utedusch bredvid den nedgrävda poolen

Vår tanke är som sagt att göra ett trädäck där altanen skall få plats med både utemöbler att sitta och äta vid, samt plats för grill och givetvis 4 stycken solsängar att kunna ställa bredvid den nedgrävda poolen. Vi har även pratat om att installera en enklare utedusch som drivs av solvärme för att snabbt kunna duscha av oss eventuella orenheter på kroppen innan man hoppar i poolen för att det inte skall påverka vattnet och reningen för mycket.

Behöver jag ens säga att jag längtar något enormt efter att få sätta igång det här projektet? Kan inte släppa tankarna på att vi till sommaren har vår alldeles egna pool att sola och bada vid.