Glöm inte skovård när ni åker på affärsresor

Denna text kommer vara lite annorlunda, och det är för att jag precis kommit hem från en bröllopsfest med temat ”affärsresa med jobbet”.

Vissa företag blir efter några år riktigt stora, det är HR och chefer, anställda, praktikanter, praoelever, styrelseledarmöten, inhyrda, uthyrda, ja listan kan göras lång på företagsmedlemmar. Problemet med detta är att ju större företag, ju svårare är det att komma på vem som ska få följa med på olika affärsresor som företaget gör. Att skicka alla leder bara till onödiga extrakostnader. Med denna text vill jag tipsa om att man har ett roterande schema för vem som får åka bort på affärsresor. På så sätt får alla i företaget chans att ha utforska affärsvärlden och ha kul.

Att komma bort från den vardagliga arbetsdagen stärker moralen hos alla arbetare, det är därför viktigt att alla arbetare, chefer och även styrelseledarmöten får chans att åka bort över några dagar. Vare sig det är inom Sverige eller utomlands. Då det är affärsresa bör man kanske inte ta med för mycket grejer, men rekommenderar en snygg kavaj och skjorta, då ser ni snygga ut när ni ska representera företaget. Visitkort kan också vara en bra idé.