En konstig sak att bli beroende av

När jag var yngre så lekte jag mycket med dockor, barbies och bratz. Jag och mina kompisar var helt tokiga och vi blev väl kanske lite skadade av det skönhetsideal som framkom av dessa dockor. Det handlade om långa ben, sminkade ansikten och välkammat hår. Man insåg väl i och för sig ganska snabbt att man inte såg ut så och när vi kom upp i åldrarna så fick vi se alla dessa verklighetsbilder av barbie-dockor och då skrattade man lite lätt… 🙂 Det var däremot ett roligt intresse och jag tror att alla mår bra av att bli lite beroende av något under en viss tid i livet. Inte bara för att det är kul för ens egen del just då men också för att få lite perspektiv av hur man förändras under sin uppväxt.

Brorsonen

Min brorson Rikard har däremot hittat ett minst sagt unikt intresse eller sak att bli beroende av. En dag kom han nämligen i jeans hängandes på höften och skinnväst utan något under. Hans hår var kammat i gelé och han hade en kam i bakfickan. Han hade nämligen fått se Ronny och Ragge en kväll med sina föräldrar och sen dess har han varit fast. Jag fick senast vi sågs hjälpa honom att leta Ford reservdelar på nätet för att han skulle lära sig mer om bilar och just Ford som Ronny och Ragge älskar.

Jag kan inte göra annat än att skratta och vara nöjd med att vi fått några riktigt bra bilder att trycka upp på hans student-plakat. Men oj vad vi skrattade när han pratade om Ford reservdelar och vände sig om och visade halva rumpan eftersom jeansen skulle sitta så långt ned. Hoppas han skrattar lika mycket när han ser tillbaka på detta!

Kommentarer är stängda.