Dags att köpa pärlor till ett nytt halsband?

Det finns många olika hobbys att välja mellan när man vill ha lite sysselsättning på fritiden. Själv har jag testat att tälja. Täljning kräver inte så mycket. Det du behöver i grunden är en kniv att tälja med. Utöver kniv kommer du även ha nytta av en yxa för att klyva till material att tälja i. Vill du tälja fram träskedar kan en skålkniv komma väl till hands. Med dessa verktyg kommer du långt.

Att välja träslag kan var lite lurigt. Välj gärna ett mjukt träslag som start, det är lättare att skära i.

Det finns olika tekniker för att få till snygga skålar och skedar i trä. Vill du komma igång med att tälja rekommenderar jag dig att gå en täljkurs, dessa finns på de flesta större orter och du hittar dem genom att googla.

En annan populär hobby är att skapa egna smycken. Vill du testa på smyckestillverkning kan halsband vara något du kan prova. För att komma igång med halsbandstillverkning behöver du köpa pärlor, skaffa en kedja att hänga pärlorna i och förslagsvis en avbitartång, rundtång samt två näbbtänger.

Det finns fantastiskt många sorters pärlor att köpa. Välja bland akrylpärlor, bokstavspärlor, glaspärlor, turkospärlor, metallpärlor, ormlänkspärlor, seed Bead, snäckskalspärlor, syntetiska stenar, sötvattenspärlor, träpärlor eller vaxade pärlor.

Det är kul att skapa smycken på egen hand och du kan testa många variationer för att få ett snyggt halsband. Om du har en vän eller släkting som snart fyller år kan du ge bort ett fint halsband du skapat. Vill du skapa ett personligt smycke kan du använda bokstavspärlor för att skriva namnet till den som ska få smycket.

Det är väldigt lätt att köpa pärlor. Du behöver inte leta runt i butiker på stan, det finns nätbutiker som har ett stort utbud av alla sorters pärlor.