Bröllop med is och skrivbok

Att vara på ett bröllop kan vara lika spännande för gästerna som det är för brudparet. Det fick jag uppleva på ett bröllop för några år sedan. Bröllopet hölls i Jukkasjärvi (orten känd för sitt grandiosa ishotell), bröllopet var i ishotellet. Om ni inte har varit där själva, rekommenderar jag er verkligen att åka dit (nej att googla ”ishotell Jukkasjärvi” gör inte hotellet rättvist), utanför hotellet ser det ut som någon ambitiös inuit har försökt bygga en flådig igloo, men på insidan är det som att gå in i ett hotell med stjärnstatus och massa is. Då hela hotellet är gjort av is (även sängarna) kan man kanske tro att man kommer frysa väldigt mycket, men nej det är faktiskt en behaglig kyla.

Iallafall nog skrivet om själva hotellet, ni är här för bröllopet. Alla gäster fick innan de gick in skriva sina namn i en skrivbok som paret hade köpt till bröllopet. Bröllopet var som sagt på ishotellet, men is var inte det enda element som brudparet använde för att göra deras bröllop minnesvärt. De hade också sett till så att gästerna serverades brinnande vinterglögg i glas gjorda av is. Smaken och värmen från glöggen gjorde hela stämningen nästan magisk. Bröllopet avslutades med att det nygifta brudparet öppnade sina bröllopspresenter. Det var en salig blandning av presenter, allt från köksmaskiner från Elgiganten till sängkammarmaskiner från Kondomvaruhuset. Efter en lång natt åkte de på sin smekmånad, två veckors kryssning i Karibien.

Kommentarer är stängda.