Isolera med lösull

Vi köpte ett litet torp för några år sedan. Vi har tillbringat de senaste somrarna där. Torpet ligger jättefint vid en liten sjö och har inga grannar i närheten. Superhärligt! Vi har fixat en del, men mestadels utomhus med målning och reparation av uthus. Sen har vi också fixat trädgården och byggt en altan.

Nu har vi börjat fundera på om vi inte kan tillbringa ännu mer tid i torpet. För att det ska fungera måste vi isolera huset på något sätt. Vi har då börjat kolla om vi kan isolera med lösull. Det verkar som att det kan fungera även i väggarna. Sen måste vi givetvis isolera taket och golvet också, men det känns enklare. Visserligen har vi en kakelugn i stora rummet och en järnspis i köket, men det känns ändå som att vi behöver bättre isolering för att kunna sova i torpet under kalla nätter.

Tänk nästa höst/vinter

Då hoppas vi att vi kan tillbringa helger och lediga tider i torpet. Jag drömmer om att fira julhelgen där ute. Det vore så mysigt. Visserligen kan det inte bli en jättestor julfest, men närmsta släkten får ändå plats. Det är inte heller utrymme för att laga en massa mat, men det mesta går ju att förbereda hemma i stan.

Om några år är planen att kanske helt flytta ut till torpet. Men då måste vi även bygga till det lite så vi får större kök, tvättmöjligheter och mer förvaring. Vi ska också försöka återskapa den fina glasverandan som fanns på huset tidigare.

Vem ska vi anlita?

Det lutar åt att vi ska anlita Sjömarkens Isolering för vår lösullsisolering. De har gott rykte och finns även ganska nära torpet. Vi kontaktar dem inom kort för att höra oss för. Då får vi säkert också råd och tips om lämpligaste lösull och hur vi ska gå tillväga.