Personal shopper för allt från heminredning till smink

Jag har blivit lite av en personal shopper åt några nätovana individer med min mamma i spetsen. De berättar vad de letar efter och jag plockar fram heminredning (gärna på Stayhome), möbler, kläder och smink. Jag håller koll på erbjudanden och rabatter, och läser vad andra tycker om butiker och prylar. En butik som säljer skräp eller inte levererar i tid blir obarmhärtigt slaktad på nätet i dag. Ibland kan vi beställa ihop för att slippa frakt, dela på frakt eller komma upp i ett visst belopp som kan behövas för rabatter eller gåvor. Det är ett roligt sätt att umgås också och jag får en ursäkt att shoppa ännu mer och hänga i nätbutiker. Och så slipper jag åka med folk och trängas i vanliga affärer…

En av mina bekanta jobbar som festfixare och har egen firma, det har jag också funderat på att bli. Hon ordnar med födelsedagsfester, konferenser och julfester. Och om det är någon gång du ska anlita en festfixare så är det för bröllop. Tro mig, du har tillräckligt att tänka på ändå. Hon (eller han?) har kontakter och kan fixa saker genom att knäppa med fingrarna. Även om hon kostar en slant så har hon sannolikt bra priser på allt från lokalhyra till catering. Och hon har svaret på alla frågor.